tirsdag, august 29, 2006

Natur på Island

Mandag var den store naturdagen, men det er så vanskelig å ta naturbilder, at naturen blir ytt rettferdihet, i alle fall når det er snakk om natur på avstand.

Derfor starter jeg med noe som er nært og bensinstasjonvare, denne saftpakka. Som ser ut til å ha en feministisk anlagt saftfabrikk-sjef skal man dømme av navnet.Men så naturen:Vi dro på dagstur med utgangspunkt i Akureyri,
en liten by nord på Island.

Første stopp var Dimmu Borgir.
I tillegg til å være et skummelt musikkorkester er det et område med lava som er størknet i rare former.Jeg syns Dimmu Borgir var helt ok. Jeg så på lavaen, tok et bilde og satt og varmet meg i bilen og hørte på Bjørks plate fra 1990,
Gling Glo. Hun synger barnesanger og jazzstandarder med farens orkester, veldig fin.

Hvis jeg hadde hatt vett til å pakke vinterklær med meg hadde jeg sikkert likt meg bedre i Dimmu Borgir. Mor og bror var ute og gikk en time og var begeistret.Men så kjørte vi videre forbi Myvatn til utebadet der.
Jeg likte det så godt.

Vannet var deilig og varmt og matt lyseblått/turkist og fult av svovel og andre mineraler som skulle være sunt for psoriasis og gikt og slikt men jeg ble bare rød og vablete i fjeset.
Det går over.En halv time videre oppe i Namaskard kom vi til Djevelens kjøkken, eller Hverarond heter det på islandsk.Det var som et månelandskap, med grått gjørmevann som boblet opp i kratere, og noen steder kom damp ut, jorda var turkis og orange.Det er den flotteste naturen jeg har vært i noen gang. Og som alltid, det kommer ikke godt frem på bildene, verken fargene eller dybden.Til slutt dro vi til Dettifoss som er blant de vannrikeste i Europa.

I dag har vi kjørt fra Akureyri til Reykjavik, vi har sett en ekte svanesjø, med 100 svaner i oppe på fjellet.

1 Comments:

Blogger Skorpionkvinnen said...

Spennende å lese om turen, og flotte bilder! Jeg har ikke vært på Island, men har selvfølgelig lyst til å reise dit....

onsdag, august 30, 2006  

Legg inn en kommentar

<< Home